Pers

From WikiLovesMonuments
< Press
Revision as of 13:38, 21 August 2013 by MADe (talk | contribs) (Persbericht)
Jump to: navigation, search
Link: [[Special:MyLanguage/Press]]
In other languages English | German | French | Luxembourgish | Dutch
DE | EN | FR | LB | NL
Kapel Onze-Lieve-Vrouw Boodschap in Spalbeek

Op deze pagina zullen persberichten en artikelen in de media over Wiki Loves Monuments komen te staan.


Vermeldingen in de Nederlandstalige pers

Voor de wedstrijd
Na de wedstrijd

Persbericht

Winnaar 2011
Winnaar 2012

De grootste foto-wedstrijd ter wereld, Wiki Loves Monuments, gaat volgende maand weer van start. Duizenden deelnemers zullen in de maand september hun foto’s van cultureel erfgoed uploaden en zo honderdduizenden afbeeldingen van monumenten en historische sites voor vrij gebruik beschikbaar stellen in Wikipedia’s database voor foto’s, Wikimedia Commons.

Wikimedia België organiseert dit jaar voor de derde keer Wiki Loves Monuments. Sinds de eerste editie in 2010 in Nederland van start ging, is Wiki Loves Monuments uitgegroeid tot een wereldwijd evenement. In 2012 zijn door Wiki Loves Monuments alleen al in België meer dan 6.000 foto’s aan Wikipedia toegevoegd. Wereldwijd zijn er dat jaar 350.000 foto’s geüpload. Wiki Loves Monuments is dan ook door Guinness World Records erkend als de grootste fotowedstrijd ter wereld. Dit jaar doen er 42 landen mee.

Dankzij Wiki Loves Monuments kunnen op Wikipedia foto’s toevoegen van ons erfgoed. Want een afbeelding zegt meer duizend woorden. De uitdaging is gigantisch: de meeste monumenten hebben nog geen foto.

Alle foto’s die in de maand september via het wedstrijdformulier worden geüpload dingen mee naar de prachtige prijzen: verschillende waardebons tot 250 euro. De Belgische prijsuitreiking vindt begin november plaats in Brussel. Maar dat is nog niet alles de winnende foto’s maken ook nog eens kans op een internationale prijs die uitgereikt zal worden door een internationale jury.

Over Wikipedia

Wikipedia is een online encyclopedie voor iedereen en door iedereen. De inhoud mag door iedereen worden bewerkt én hergebruikt. De Engelstalige Wikipedia is op 15 januari 2001 gestart, en in juni 2001 volgde de Nederlandstalige versie. Het technisch beheer van de websites ligt bij de Wikimedia Foundation in de VS. Wikipedia bestaat inmiddels in meer dan 285 talen en krijgt maandelijks meer dan 450 miljoen unieke bezoekers wereldwijd; 100.000 vrijwilligers houden de meer dan 20 miljoen artikelen bij. De Nederlandstalige Wikipedia heeft meer dan 1.000.0000 artikelen.

Over Wikimedia België

Wikimedia België is een vzw-in-oprichting. Het levert binnen België een bijdrage aan de activiteiten en doelstellingen van de wereldwijde Wikimediabeweging: het realiseren van een wereld waarin alle kennis vrij beschikbaar is voor iedereen. Het voornaamste doel van de Vereniging is het ondersteunen van de vrijwilligers die werken aan de Wikimediaprojecten zoals Wikipedia en Wiki Loves Monuments.Wiki Loves Monuments
Onze website: http://www.wikilovesmonuments.be
Op Twitter: http://twitter.com/wikimonumentsBE
Een overzicht van de acties in andere landen: http://www.wikilovesmonuments.org